menu
0

LR41 batterijen

Aantal weergegeven
Sorteren op

Camelion AG3 - LR41 10x

€ 5,95
Direct leverbaar Alkaline  / 1,5 V
Staffelkorting Meer korting
Aantal Prijs per verpakking
1 € 5,95
2 € 4,95
5 € 3,95

Ansmann Knoopcellentester

€ 11,95
Direct leverbaar
Staffelkorting
Aantal Prijs per verpakking
1 € 11,95
2 € 10,95

Alles over een LR41 batterij

Heb je je ooit eens afgevraagd of je een LR41 batterij nodig hebt voor je elektronische apparaat? Door de specificaties van deze specifieke LR41 batterij te leren, krijg je een idee of dit de juiste optie voor jou is.

Over het algemeen wordt een LR41 batterij gebruikt voor kleine elektronische apparaten die een zeer compacte stroombron nodig hebben, zoals thermometers. Omdat veel batterijen hetzelfde formaat en vergelijkbare specificaties hebben, kun je een LR41-batterij uitwisselen met veel verschillende benoemde cellen die u wellicht in de winkel heeft gezien.

Batterij LR41 kopen

De LR41 batterij andere naam, ook wel bekend als knoopcel batterij LR41 en is een alkalinebatterij. Er zijn ook wel andere batterijen die vergelijkbaar en voldoende uitwisselbaar zijn met de knoopcel LR41, maar die batterijen maken gebruik van zilveroxidechemie. Voor de meeste toepassingen zal het verschil tussen deze twee niet belangrijk zijn, maar zilveroxide-versies hebben grotere capaciteiten en zijn beter voor apparaten met een hoger stroomverbruik. Het is het beste om een LR41 batterij te gebruiken die zijn gemarkeerd met nul procent Hg, wat betekent dat ze vrij zijn van kwik. Dit is voor veiligheidsdoeleinden in geval van lekkage.

Apparaten die een knoopcel LR41 gebruiken

LR41's worden meestal gebruikt voor elektronische apparatuur, maar bijna uitsluitend in kleine apparaten. Apparaten die een l736 batterij kunnen gebruiken zijn klokken, laserpointers, interactieve kinderboeken, thermometers, digitale spraakrecorders, glucometers, cholesteroltesters en kinderspeelgoed. Dit is echter geen uitputtende lijst en als uw apparaat een knoopcel batterij LR41 gebruikt, moet dit in de handleiding of op de verpakking worden vermeld. Het is vermeldenswaard dat een apparaat meerdere LR41-batterijen op elkaar kan stapelen, in plaats van slechts één cel. Dit verhoogt de spanning en het vermogen voor meer energie-intensieve toepassingen.

Voor gebruik in een horloge adviseren we de zilveroxide variant, de SR41 batterij.

Voltage en capaciteit batterij LR41

De belangrijkste specificaties van de batterij LR41 die je waarschijnlijk nodig hebt, zijn de spanning en capaciteit van de cellen. De spanning van een batterij vertelt het verschil in elektrisch potentieel tussen de twee polen van de batterij en wordt uitgedrukt als een getal in volt. De capaciteit geeft aan hoeveel stroom het kan leveren gedurende een bepaalde tijd, uitgedrukt in milliampère-uren (mAh), waarbij milliampère een duizendste van een ampère betekent. De spanning is 1,5 V, maar voor een gloednieuwe batterij kan dit 1,55 V of zelfs tot 1,62 V zijn. De capaciteit van een LR41 knoopcel varieert van 25 mAh tot 32 mAh, voor alkalinevormen van de batterij en afhankelijk van de snede -off punt gekozen (1,2 V of 0,9 V) en de specifieke cel.

LR41 batterij kopen

Wil je een LR41 batterij kopen? Let er dan op dat de fysieke grootte van een LR41 batterij hetzelfde is voor verschillende cellen. De batterij is een cirkelvormige schijfvormige cel. De grootte kan worden uitgedrukt als een diameter, waarmee wordt bedoeld de afstand van de ene rand van de cirkel tot de tegenoverliggende rand, die door het midden loopt, en de hoogte van de batterij. De diameter van een LR41 batterij is 7,9 mm en de hoogte van boven naar beneden is 3,6 mm. Deze hoogtemeting omvat echter het knoopgedeelte dat uit het midden omhoog steekt, zonder dit gedeelte is de hoogte 3,2 mm.

Alternatieven van batterij LR41 kopen

De LR41 batterij andere naam is LR41 knoopcel en kan worden vervangen door een reeks batterijen met verschillende namen. De LR41 batterij is bijvoorbeeld een AG3 batterij equivalent en kan ook door elkaar worden gebruikt met 192, 384, 92A, G3, GP192, V36, V36A, V3GA, LR736 en CX42-cellen. Voor een polshorloge is onder meer de SR41W, 392 batterij geschikt, maar dezelfde l736 batterij kan ook heel goed worden gebruikt voor een thermometer.