menu
0

9V Lithium Batterijen

Aantal weergegeven
Sorteren op

Ansmann 9V Lithium

€ 11,95
Direct leverbaar Lithium  / 9 V
Staffelkorting Meer korting
Aantal Prijs per verpakking
1 € 11,95
2 € 9,95
5 € 8,95

Ansmann 9v lithium voor rookmelder

€ 11,95
Direct leverbaar Lithium  / 9 V
Staffelkorting Meer korting
Aantal Prijs per verpakking
1 € 11,95
2 € 9,95
5 € 8,95

GP 9v lithium

€ 12,95
Direct leverbaar Lithium  / 9 V
Staffelkorting Meer korting
Aantal Prijs per verpakking
1 € 12,95
2 € 10,95
5 € 9,95

Ultralife 9v lithium

€ 12,95
Direct leverbaar Lithium  / 9 V
Staffelkorting Meer korting
Aantal Prijs per verpakking
1 € 12,95
2 € 10,95
5 € 9,95

Lithium 9v batterij

We gebruiken dagelijks batterijen. Of het nu gaat om de accu van je laptop, je telefoon of je kleine batterijtje van je analoge horloge. Meestal worden apparaten geleverd met batterijen, maar zodra er een nieuwe batterij moet komen, kun je je afvragen wat voor type je nodig hebt. Als je weet dat je op zoek bent naar een 9 volt batterij ben je al op de helft. Vervolgens moet je echter ook een keuze maken tussen een alkaline of een 9V lithium batterij.

9v batterij lithium en alkaline: wat is het verschil?

Een alkalinebatterij dankt zijn werking aan een reactie op elektrochemische basis, in werking gesteld door mangaandioxide, grafiet en zinkpoeder. De kaliumhydroxide, een alkalisch materiaal verbindt de polen van dit type batterijen. Een 9V lithium batterij brengt energie voort met behulp van lithium en mangaandioxide die samen reageren. Toch een alkaline batterij nodig? Bekijk hier de 9 volt alkaline batterijen.

9 volt batterij lithium of alkaline batterij: wie leeft het langst?

Wie voor een batterij met een lange levensduur wil gaan, zal voor team lithium moeten kiezen. Dit type batterijen gaat namelijk wel zeven keer langer mee dan zijn alkalische broertje. Een 9v lithium batterij rookmelder is dus een handige zet. Zo hoef je niet telkens de batterijen van je rookmelder te vervangen. Daarnaast zijn lithiumbatterijen, waaronder 9V lithium batterijen, beter bestand tegen extreme temperaturen, want ook onder de nul graden celcius behouden zij hun capaciteit.

Waar gebruik je de alkaline en Lithium 9v batterij voor?

Alkaline batterijen zijn dankzij hun lage zelfontlading bij uitstek geschikt voor de apparaten die in een zeer lange tijdsspanne slechts weinig stroom gebruiken. Denk daarbij aan een afstandsbediening of je klok aan de wand. Lithium 9V batterijen zijn juist weer perfect voor de op afstand bestuurbare auto van je kind of je spiegelreflexcamera.

Oplaadbare 9v batterij lithium

Naast dat alkalinebatterijen vaak een relatief korte levensduur hebben is een ander nadeel van dit type batterijen dat ze niet op te laden zijn. Er zijn wel speciale opladers voor de 9 volt lithium batterij op de markt, maar dit is niet bepaald rendabel. Lithiumbatterijen bestaan wel in een oplaadbare variant. Kies in dit geval voor een lithium-ion-batterij. Dit kan een AAA-batterij zijn, maar ook de batterij in bijvoorbeeld je laptop is waarschijnlijk van dit type. Lithium-metaal-batterijen zijn niet oplaadbaar.

Heeft de 9V lithium batterij ook nadelen?

Zoals je ziet ben je met een 9v lithium batterij veel beter uit dan een alkalinevariant. Lithiumbatterijen gaan zeven keer zo lang mee en, indien je voor lithium-ion-batterij gaat, kun je het opladen. Heeft lithium eigenlijk wel nadelen? Ja, eentje: de 9V lithium batterij is een stukje duurder dan de alkaline variant. Dit zul je echter als een goede investering moeten zien, want je hebt er veel langer plezier van. Het geeft je ook gebruiksgemak. Niemand wil constant zijn keukentrappetje op moeten klimmen om de batterij van zijn rookmelder te vervangen. Een 9v lithium batterij rookmelder is daarom de beste oplossing.