0

Headlines

Knoopcelbatterijen – Uitgelegd
Er zijn zeer veel verschillende knoopcelbatterijen, zoveel dat het verwarrend kan zijn welke batterij u precies moet hebben, in dit artikel leggen we u uit waar u op moet letten. Knoopcelbatterijen zijn platte ronde batterijen die op een knoop lijken, deze worden ook knoopbatterijen of knoopcellen genoemd. In het Engels button cell of coin cel. De knoopcelbatterijen zijn geschikt voor zeer veel toepassingen zoals horloges, afstandsbedieningen, rekemachines, speelgoed, lampjes, computers en gehoorapparaten. De bovenkant van een knoopcelbatterij is waar het modelnummer van de batterij staat..
Zinkkool batterijen – Niet doen!
We zien het vaker op dagaanbiedingen websites voorbij komen; zinkkool batterijen. Ook bekend als koolzink of zink carbon batterijen. Het ziet er heel aantrekkelijk uit, 48 AA of AAA batterijen voor een bedrag van rond de € 15,-. Alleen staat er niet of niet duidelijk aangegeven dat het om zinkkool batterijen gaat. U zult vast denken: een batterij is een batterij, dat maakt niet uit. Maar de kwaliteit van zinkkool batterijen is zo slecht dat we adviseren deze absoluut niet te kopen. Als u een niet-oplaadbare batterij wilt kopen adviseren we alkaline batterijen te kopen. Alkaline ba..
Kan een oplaadbare batterij 1,2 Volt een niet-oplaadbare batterij 1,5 Volt vervangen?
U heeft niet-oplaadbare alkaline batterijen en u wilt deze voor oplaadbare batterijen vervangen. Bijvoorbeeld een AA alkaline batterij met 1,5 Volt spanning. U zoekt naar AA oplaadbare batterijen en komt Ni-MH oplaadbare batterijen tegen met 1,2 Volt spanning. U ziet gelijk dat het voltage niet overeenkomt. Zijn die 1,2 Volt Ni-MH batterijen geschikt om de 1,5 Volt alkaline batterijen te vervangen? Het antwoord is: Ja. Een alkaline begint bij 1,5 Volt spanning, maar als deze in gebruik wordt genomen dan zakt het voltage redelijk snel naar ongeveer 1,3 Volt. Als een Ni-MH batterij opgela..
Hoe lang moet ik mijn accu opladen?
Om de laadtijd uit te rekenen hebben we twee gegevens nodig, de capaciteit van de accu (mAh) en de laadstroom van lader (mA). De laadtijd wordt als volgt uitgerekend: Capaciteit (mAh) / Laadstroom (mA) * 1,15 = Laadtijd in uren Voorbeeld: U heeft een accu met 7000mAh capaciteit en een lader met een laadstroom van 1000mA. Dan komen we op de volgende berekening: 7000mAh / 1000mA * 1,15 = 8,05 uren. Bij bovenstaande berekening wordt er vanuit gegaan dat de accu leeg is. En u moet er rekening mee houden dat de laadtijd langer is als u het apparaat gebruikt tijdens het laden. ..
Welke batterijen moet ik in mijn DECT telefoon gebruiken?
Zijn de batterijen van uw draadloze huistelefoon, ook wel DECT telefoon, snel leeg? Dan moeten de batterijen vervangen worden, in dit artikel leggen we uit welke batterijen u het beste kunt kiezen en hoe u de maximale levensduur uit de batterijen haalt. Over het algemeen worden er AAA oplaadbare batterijen gebruikt in een DECT telefoon. Standaard worden hier 400 tot 650mAh AAA oplaadbare batterijen meegeleverd met de telefoon. Het is mogelijk om een hogere capaciteit (mAh) te gebruiken als vervanging, maar we adviseren niet een te hoge capaciteit te gebruiken. Een te hoge capaciteit kan ..
Wat is diepontlading?
Het kan gebeuren dat u een accu een tijdje niet heeft gebruikt. Deze wilt u opladen, maar de lader geeft error aan. Zeer waarschijnlijk is er dan diepontlading ontstaan. Bij diepontlading is de accu niet meer op te laden en kunt u deze helaas weggooien. Elke accu of batterij heeft last van zelfontlading, de ene soort iets meer dan de andere. Bij zelfontlading loopt de accu of batterij langzaam leeg, het voltage zakt weg. Als het voltage onder een bepaald punt komt, dan ontstaat er diepontlading en is de accu niet meer op te laden. Toch opladen heeft geen zin en in sommige gevallen kan..
Wat zijn replace accu’s?
Replace accu’s zijn vervangende accu’s voor apparatuur zoals camera’s, laptops, GSM’s en gereedschap. Na verloop van tijd wordt de capaciteit van een accu minder, de accu raakt steeds sneller leeg. Dit is het moment dat een accu vervangen moet worden. U kunt er dan voor kiezen om een originele accu aan te schaffen, voor een originele camera accu bent u ongeveer € 40,- tot € 80,- kwijt en een originele laptop accu kost al snel tussen de € 80,- en € 150,-. Maar u kunt ook kiezen voor een replace accu, voor een replace camera accu betaald u ongev..
Oplaadbare alkaline batterijen
Af en toe krijgen we de vraag of dat we alkaline oplaadbare batterijen aanbieden of laders die alkaline batterijen kunnen opladen. Nee, die hebben we niet. Alkaline batterijen zijn niet geschikt om opgeladen te worden. Er zijn aanbieders die die laders aanbieden die alkaline batterijen zouden kunnen laden, maar we adviseren hier niet aan te beginnen. Alkaline batterijen kunnen herladen worden, maar daar zitten wel allemaal haken en ogen aan. Zo mag de batterij niet helemaal leeg zijn en een alkaline batterij kan maar 5 tot 10 keer herladen worden. De eerste paar keren kan een alkaline bat..
Welke batterij heb ik nodig?
Soms kan het lastig zijn om erachter te komen welke batterij u voor uw apparaat nodig heeft. Er zijn zo gigantisch veel batterijen en oplaadbare batterijen in omloop dat u misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Nu zult u vast wel een AA batterij (penlite) of AAA batterij herkennen, maar bij knoopcellen kan het al lastiger worden. Op de meeste batterijen staat het typenummer van de batterij aangegeven op de batterij zelf, bijvoorbeeld CR2032. Waar u ook rekening mee moet houden is dat bijna elk batterijenmerk zijn eigen referentie aan een bepaalde batterij geeft. Bijvoorbeeld, bij..