menu
0

Headlines

Zonnepanelen en thuisbatterijen: hoe werkt het?
Steeds meer Nederlandse huishoudens investeren in zonnepanelen om hun eigen energie op te wekken en zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Een thuisbatterij kan deze investering nog aantrekkelijker maken door de efficiëntie van uw zonne-energiesysteem te verhogen. In dit artikel leggen we uit hoe zonnepanelen en thuisbatterijen samenwerken en hoe u hier in de praktijk van kunt profiteren. Hoe werken zonnepanelen en thuisbatterijen samen? Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, die direct kan worden gebruikt voor uw huishoudelijke apparaten. Wanneer uw zonnepanelen m..
Veelgestelde vragen over thuisbatterijen

De interesse in thuisbatterijen groeit snel, vooral onder huishoudens die al zonnepanelen hebben of overwegen om hun energieverbruik slimmer te beheren. Met een thuisbatterij kunt u opgewekte zonne-energie opslaan en op een later moment gebruiken, wat uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet vermindert en kan zorgen voor een lagere energierekening.

In dit artikel beantwoorden we de meest gestelde vragen over thuisbatterijen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Welke batterijen in een noodpakket?

We zien het de laatste tijd steeds meer in de media, er wordt geadviseerd om een noodpakket in huis te hebben of in ieder geval contant geld. Dit wordt vanuit de overheid geadviseerd, op de lijst voor het noodpakket staan ook altijd batterijen. Hier krijgen we de laatste tijd ook veel vragen over en met dit artikel willen we uitleg geven welke batterijen u kunt kiezen voor uw noodpakket.

Welke batterijen voor LED-kaarsen?

LED-kaarsen zijn een populaire keuze geworden voor iedereen die van sfeervol kaarslicht houdt zonder het brandgevaar van traditionele kaarsen. Deze kaarsen met batterij brengen dezelfde gezellige sfeer zonder vlam en zijn bovendien energiezuinig en veilig. Maar welke batterijen zijn het meest geschikt voor LED-kaarsen? En hoe lang gaan ze eigenlijk mee? In dit artikel beantwoorden we veel gestelde vragen en geven we een uitgebreide uitleg over het gebruik en de keuze van batterijen in kaarsen op batterijen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe werkt het?
Een duurzaamheidslening is een aantrekkelijke lening van de gemeente of provincie bedoeld om uw huis te verduurzamen. Dit kan bijvoorbeeld door het installeren van zonnepanelen, isolatie, warmtepomp of een thuisbatterij. Het mooie van deze lening is de lage rente van slechts 1,7%, wat aanzienlijk lager is dan bij reguliere persoonlijke leningen. De looptijd van de lening is meestal 10 of 15 jaar, afhankelijk van het bedrag dat u leent. Gemeenten bepalen welke duurzame maatregelen in aanmerking komen voor de lening. Duurzaamheidslening aanvragen voor een thuisbatterij Een thuisbatterij ka..
Hoe werkt een thuisbatterij: De basics uitgelegd

In de snel ontwikkelende wereld van duurzame energie is de thuisbatterij een opkomende technologie die steeds meer aandacht krijgt. Maar wat is een thuisbatterij precies? Hoe werkt deze technologie, en welke voordelen hebben deze? In dit artikel leggen we de basisprincipes uit en helpen wij enkele misvattingen over thuisbatterijen de wereld uit.

Wat is het verschil tussen kW en kWh?

Bij het beheren van thuisbatterijen zijn kilowatt (kW) en kilowattuur (kWh) essentiële termen. Dit artikel helpt u om het verschil tussen deze eenheden te verduidelijken en hun toepassing in de context van thuisbatterijen te begrijpen.

Hoe lang werkt een powerstation?

Misschien een van de belangrijkste vragen over een powerstation, hoe lang werkt een volle accu? Werkt een powerstation lang genoeg om bijvoorbeeld een heel weekend of misschien een hele week uw apparatuur van stroom te voorzien?
In dit artikel leggen we uit hoe u dit kunt uitrekenen en geven we rekenvoorbeelden.

Wat is het verschil tussen alkaline en lithium batterijen?

Batterijen zijn onmisbare energiebronnen in ons dagelijks leven, maar wist u dat er verschillende soorten zijn? In dit artikel gaan we dieper in op het verschil tussen twee veelvoorkomende typen batterijen: alkaline en lithium.