menu
0

Wat is een duurzaamheidslening en hoe werkt het?

Wat is een duurzaamheidslening en hoe werkt het?

Een duurzaamheidslening is een aantrekkelijke lening van de gemeente of provincie bedoeld om uw huis te verduurzamen. Dit kan bijvoorbeeld door het installeren van zonnepanelen, isolatie, warmtepomp of een thuisbatterij. Het mooie van deze lening is de lage rente van slechts 1,7%, wat aanzienlijk lager is dan bij reguliere persoonlijke leningen. De looptijd van de lening is meestal 10 of 15 jaar, afhankelijk van het bedrag dat u leent. Gemeenten bepalen welke duurzame maatregelen in aanmerking komen voor de lening.

Duurzaamheidslening aanvragen voor een thuisbatterij

Een thuisbatterij kan een slimme investering zijn om uw zelf opgewekte zonne-energie op te slaan en te gebruiken wanneer u die nodig hebt. Om een duurzaamheidslening aan te vragen voor de aanschaf van een thuisbatterij, volgt u deze stappen:

1.  Check of uw gemeente de lening aanbiedt: Ga naar de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) en vul de naam van uw gemeente in om te zien of zij de duurzaamheidslening aanbieden en of een thuisbatterij onder de goedgekeurde maatregelen valt.
2.  Vraag goedkeuring aan bij de gemeente: Als uw gemeente de lening aanbiedt en een thuisbatterij goedkeurt, vult u een formulier in op de website van SVn. Hiermee vraagt u goedkeuring aan uw gemeente voor de lening.
3.  Ontvang de toewijzingsbrief: De gemeente beoordeelt of u aan de voorwaarden voldoet en geeft u een toewijzingsbrief als uw aanvraag is goedgekeurd.
4.  Dien de leningaanvraag in bij SVn: Met de toewijzingsbrief en andere benodigde documenten dient u uw aanvraag in bij SVn. Zorg dat u ook uw salarisgegevens en informatie over eventuele andere leningen paraat hebt.

Rekenvoorbeeld van een duurzaamheidslening voor een 20kWh thuisbatterij

Stel u wilt een thuisbatterij van 20 kWh aanschaffen, die €12.400 kost. Hieronder een rekenvoorbeeld van de maandlasten bij een duurzaamheidslening met een looptijd van 10 jaar:

•  Leningbedrag: €12.400
•  Looptijd: 10 jaar
•  Rente: 1,7%

Maandlasten berekenen, we gebruiken de annuïteitenformule voor leningen:
Uw maandlasten bedragen dus ongeveer €111,76.

Tips voor het aangaan van een duurzaamheidslening bij aanschaf van een thuisbatterij

1.  Vergelijk alternatieven: Check of er andere leningen of subsidies beschikbaar zijn in uw gemeente. Soms zijn er opties met nog gunstigere voorwaarden.
2.  Bereken uw totale kosten: Kijk niet alleen naar de maandlasten, maar ook naar de totale kosten over de gehele looptijd van de lening. Dit helpt u om een goed geïnformeerde beslissing te nemen.
3.  Controleer de voorwaarden: Elke gemeente heeft mogelijk verschillende voorwaarden voor de duurzaamheidslening. Zorg dat u deze goed begrijpt voordat u de lening aanvraagt.
4.  Gebruik een bouwdepot: Het geleende geld wordt op een aparte rekening gestort (een bouwdepot). Facturen van bijvoorbeeld de installateur stuurt u naar SVn, die vervolgens het geld overmaakt. Hierdoor hoeft u zelf geen kosten voor te schieten.
5.  Plan vooruit: Zorg dat u alle benodigde documenten klaar hebt voordat u de aanvraag indient. Dit maakt het proces soepeler en sneller.

Een duurzaamheidslening kan een uitstekende manier zijn om uw woning energie-efficiënter te maken en tegelijkertijd te besparen op energiekosten. Overweeg goed uw opties en maak gebruik van de voordelen die deze lening biedt!

Duurzaamheidlening met thuisbatterij

Als u ervoor kiest om uw thuisbatterij via Batterijenhuis aan te schaffen, dan kunnen we u adviseren met aanvragen van de duurzaamheidslening en wat de mogelijkheden zijn.

Heeft u vragen over de duurzaamheidslening en/of de thuisbatterij, dan kunt u deze stellen via het Contactformulier. Uw vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Duurzaamheidslening thuisbatterij

Batterijenhuis Posted by Batterijenhuis