0

Loodaccu's

6 volt loodaccu
12 volt loodaccu

Loodaccu’s

Loodaccu’s zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken zoals modelbouw, speelgoed, noodverlichting, UPS-systemen (Uninterruptible Power Supply), telefooncentrales, alarmsystemen, noodverlichting en andere noodstroomsystemen.

Loodaccu’s kunnen ook gebruikt worden in onder andere elektrische fietsen, elektrische scooters, zonnepanelen en grasmaaiers, maar voor deze toepassingen adviseren we bijna altijd gel accu’s.

Een loodaccu is altijd oplaadbaar en kan ongeveer 300 tot 600 keer herladen worden.
Door loodaccu’s in serie te schakelen wordt het voltage bij elkaar opgeteld, door bijvoorbeeld 2 loodaccu’s van 12 volt in serie te schakelen krijgt u een 24 volt accu. En 3 accu’s in serie wordt 36 volt, 4 accu’s wordt 48 volt enzovoort.

De hoeveelheid Ah (of mAh) staat voor de capaciteit van een accu.
Het is geen probleem om een accu met meer Ah te gebruiken. U moet wel de afmetingen van de accu in de gaten houden, zodat u zeker weet dat de accu past.

Als een loodaccu een langere tijd niet wordt gebruikt zorg er dan voor dat de loodaccu opgeladen wordt opgeborgen en laadt de accu een keer in de 2-3 maanden helemaal vol. Zo voorkomt u diepontlading, als er diepontlading is ontstaan dan is de accu niet meer bruikbaar en kunt u deze weggooien.
Als u de accu dan probeert op te laden dan is de kans groot dat deze bol gaat staan of gaat lekken.

In het assortiment van Batterijenhuis vindt u 6 volt loodaccu’s en 12 volt loodaccu’s van het merk Ultracell. En laders voor loodaccu’s van het merk Ansmann.
De loodaccu’s van Ultracell zijn allemaal onderhoudsvrij.
 

loodaccu