menu
0

Batterijen gehoorapparaat

Ansmann
Duracell
PowerOne
Rayovac
Type 10 GEEL
Type 13 ORANJE
Type 312 BRUIN
Type 675 BLAUW

Batterijen gehoorapparaat bestellen

Een gehoorapparaat is van zichzelf al een zeer prijzig apparaat. De onderhoudskosten kunnen ook hoog uitvallen, maar dat hoeft niet. Batterijenhuis heeft namelijk batterijen voor hoortoestellen. U bestelt simpelweg bij ons uw gehoorapparaat batterijen. Kies voor onze staffelkortingen en u zit nooit meer zonder batterijen voor de hoortoestellen. Wij hebben een groot assortiment hoorapparaat batterijen. Daarnaast verzenden we de gehoorapparaat batterijen geheel gratis. Zoek daarom snel uw batterijen in ons assortiment en bestel vandaag nog.

Welke typen batterijen voor gehoorapparaten zijn er?

Er zijn over het algemeen vier typen batterijen voor hoortoestellen in gebruik. Alle batterijen hoortoestel types hebben een nummer en een kleur voor gemakkelijke herkenning. Zowel het nummer als de kleur vindt u terug op de verpakking van uw batterij. Weet u niet welk type batterij uw gehoorapparaat gebruikt? Controleert u dan de batterij die in uw apparaat zit. Hier staat ook een nummer op. U heeft keus uit de volgende vier typen batterijen gehoorapparaat:

- Nummer 10 met gele aanduiding
- Nummer 13 met oranje aanduiding
- Nummer 312 met bruine aanduiding
- Nummer 675 met blauwe aanduiding

Natuurlijk zijn er meerdere merken die batterijen voor het hoortoestel leveren. Bij batterijenhuis heeft u keuze uit vier merken.

- Ansmann
- Duracell
- PowerOne
- Rayovac

Hoe vervangt u de batterijen van uw gehoorapparaat?

Batterijen gehoorapparaat vervangen? Het vervangen van de batterijen van het gehoorapparaat is voor elk hoortoestel anders.
De meeste hoortoestellen hebben een gleuf of lipje aan de onderzijde. Hieronder bevindt zich de batterij. U kunt het batterijvakje makkelijk openen met uw nagel en vervolgens de batterij van het gehoorapparaat verwijderen. Hierna kunt u verder gaan met het plaatsen van het hoortoestel batterijen van type 10 bijvoorbeeld. Dit doet u door het stripje of clipje te verwijderen van de hoorapparaat batterijen. Het is verstandig vervolgens 1 tot 2 minuten te wachten, voordat u de batterijen in het gehoorapparaat plaatst. De zuurstof die nu bij uw gehoorapparaat batterijen komt, zorgt ervoor dat ze actief worden. Sluit uw batterij lade en bevestig uw gehoorapparaat, u kunt nu weer alles zuiver horen.

Zijn de speciale batterijen voor het gehoorapparaat nodig?

Jazeker, het is zeer onverstandig om gewone knoopcel batterijen of horloge batterijen in uw gehoorapparaat te plaatsen. Deze leveren namelijk een te hoge spanning. Gebruik daarom altijd het juiste type gehoorapparaat batterijen zoals 13 of de batterijen voor het gehoorapparaat 312 van Duracell. Alleen dan bent u verzekerd van een lange levensduur van uw hoortoestel.

Hoe lang kan ik gebruik maken van hoorbatterijen zoals 312?

Dit is afhankelijk van het type hoortoestel, de capaciteit van de batterij en de instellingen van het gehoorapparaat. Over het algemeen is een levensduur tussen de 3 en 22 dagen.

Wanneer moet ik de batterij vervangen

Vervang de gehoorapparaat batterijen wanneer het geluid van uw hoortoestel vervormd raakt, of veel harder in volume moet zetten dan voorheen. De meeste hoortoestellen geven tijdig een pieptoon of ander soort waarschuwing, zodat u weet wanneer de batterij vervangen moet worden. Hou daarom altijd een batterij op zak voor een noodgeval.

Staffelkorting

Zoals u gewend bent van ons, bieden we ook staffelkorting aan voor batterijen van een hoortoestel. Wanneer u meerdere verpakkingen in één keer afneemt, berekenen wij automatisch een staffelkorting. Dit geldt voor alle batterijen van gehoorapparaten, ook de hoortoestel batterijen type 10 en hoorbatterijen 312. Zo heeft u bijvoorbeeld voor de batterijen van het gehoorapparaat 312 Duracell 5 stuks een korting van €2,- per verpakking.

Er zijn verschillende gehoorbatterijen, daarom hebben we onderstaande tabel gemaakt om de juiste batterij terug te vinden.

Referentie Hoogte Diameter
Type 10 GEEL 3,6 mm 5,8 mm
Type 13 ORANJE 5,4 mm 7,9 mm
Type 312 BRUIN 3,6 mm 7,9 mm
Type 675 BLAUW 5,4 mm 11,6 mm