menu
0

Lithium batterijen

CR123A
CR2
AA lithium 1,5v
AAA lithium 1,5v
2CR5
CR-P2
9v blok lithium
CR1/3N
PX28
1/2 AA 3,6V
1/2 AA 3V
AA 3,6V lithium
AA 3V lithium

Lithium batterijen

Lithium batterijen zijn batterijen die langer meegaan dan een gemiddelde Alkaline batterij. Ze bestaan uit verschillende soorten batterijen. Zo kunt u een lithium batterij in een CR2 batterij, een lithium batterij AA variant gebruiken of een Duracell 123 lithium batterij 3v. Welke batterij u ook kiest, het is een hoogwaardig product. Het Batterijenhuis heeft daarom een grote hoeveelheid soorten in het assortiment.

Wat is een lithium batterij?

Lithium is de anode die samen met de kathode mangaan een elektrische spanning creëert. Deze spanning zorgt ervoor dat de batterij tussen de 1,5 en 9 Volt kan leveren. Door zijn samenstelling kan de lithium batterij dit voor een langere tijd doen. Zo zijn er horloges die wel tot 3 jaar op dit type batterij werken en rekenmachines die het zelfs nog langer volhouden op een lithium batterij.
Dit soort batterijen komen in vele vormen en maten voor. Zo heb je een 3V lithium batterij, maar ook een 9V lithium batterij. Hij is als 3V litium batterij knoopcellen te verkrijgen, maar ook in gewone penlites.
Elk soort lithiumbatterij, zoals AA en een 9V lithium batterij, zijn verpakt in een afgesloten omhulsel. Dit omhulsel zorgt ervoor dat de binnenzijde goed beschermt is en de batterij lang te gebruiken.

Het verschil tussen een lithium en alkaline batterij

Het verschil tussen de lithium en alkaline batterij zit hem in de samenstelling van de anode. Een alkaline batterij creëert spanning door een reactie tussen mangaandioxide, grafiet en zinkpoeder. Een lithium batterij gebruikt voor deze reactie mangaandioxide en lithium. De lithium batterijen zijn door hun samenstelling duurder dan een alkaline batterij. Daarentegen kan een batterij met lithium veel langer hetzelfde spanningsniveau leveren voordat hij af begint te zwakken. Sterker nog, deze batterij kan tot wel 7 keer langer meegaan dan een alkaline batterij. Dat komt doordat de zelfontlading van deze batterijen lager is. Dat zorgt dus voor een andere prijs/ kwaliteitsverhouding dan een alkaline batterij heeft.

Waarvoor gebruik je een lithium batterij?

Het is duidelijk dat lithium variant langer meegaat dan een alkaline batterij, maar dit type batterij heeft nog meer voordelen. Een batterij van lithium is ook beter bestand tegen vorst en is dus ideaal te gebruiken in apparaten die met kou te maken krijgen.
Ze leveren een hoger piekvermogen, dat betekent dat apparaten die kortstondig meer vragen van een batterij, beter draaien op lithiumbatterijen. Denkt u bijvoorbeeld aan een camera met flitser of gereedschap.

Lithium versus Li-ion batterijen

Een lithium batterij is een niet oplaadbare batterij, maar ze bestaan ook als een oplaadbaar variant. Deze heten li-ion batterijen. Deze li-ion batterijen hebben een speciale lader nodig. Plaats ze voor uw veiligheid niet in een lader die niet specifiek gemaakt is voor li-ion batterijen. Zo heeft het Batterijenhuis een Duracell 123 lithium batterij 3V en een Li-ion CR123A batterij. Beide zijn een uiterst functioneel CR123A batterij met als enige verschil het kunnen opladen.

Staffelkorting

Zoals u bij elke batterij van het Batterijenhuis kunt zien, verkoopt het Batterijenhuis alle batterijen met een aantrekkelijke staffelkorting. Dit geldt voor alle lithium AA batterijen, maar ook de 3V lithium batterijen. Zelfs de lithium 9V batterij komt met een scherpe aanbieding. Neem bijvoorbeeld de Ansmann lithium 9v batterij, met deze batterij blijft uw rookmelder lang uw huis bewaken en wanneer u er 10 koop heeft u extra voordeel. Of ga voor de lithium AA batterij van Varta en koop 40 lithium batterijen AA. Ook de CR2 batterij van Panasonic is zeer voordelig in zijn aanschaf.